Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Controle bij bedrijfspanden in Westervoort en Duiven: niets illegaals aangetroffen

DUIVEN/ WESTERVOORT - 25 panden op Centerpoort-Noord in Duiven en Het Ambacht in Westervoort zijn deze week gecontroleerd door onder meer de brandweer, de politie en Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA). Door regelmatig te controleren willen deze partijen illegale praktijken voorkomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht noch spullen in beslag genomen.  

De controles zijn onderdeel van de gezamenlijke aanpak tegen ondermijning. Ze zijn uitgevoerd in panden of bij bedrijven waarvan niet duidelijk is wat er precies gebeurt. Te denken valt dan aan panden die hermetisch zijn afgesloten of waar de indruk wordt gewekt dat er niets gebeurt. Dat hoeft echter niet te betekenen dat er illegale praktijken plaatsvinden. 

In alle gevallen gingen eerst de brandweer en ODRA naar binnen voor een gesprek. Als daaruit bleek dat  ondersteuning nodig was, kwamen de politie en douane in actie. Liander controleerde waar nodig de meterkast. 

‘Gezamenlijke verantwoordelijkheid’

De controle verliep ‘goed’ volgens de gemeenten Westervoort en Duiven. Westervoort-burgemeester Arend van Hout, voorzitter van de regionale stuurgroep Samen Weerbaar: ,,Een veilig bedrijventerrein met een goede uitstraling is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van overheid én ondernemers. Met deze integrale controles maken we dat nog eens duidelijk.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers