Volledig scherm
Saskia Harmse. foto Jan van den Brink

‘Coup’ mislukt: alles blijft bij het oude bij ruilkring Liemers

DUIVEN - Ruil- en Reparatiekring de Liemers gaat grotendeels ongewijzigd door. Enkele ontevreden medewerkers die de website en de Facebookpagina hadden gekaapt, hebben aan het kortste eind getrokken. Zestien van de twintig vrijwilligers blijven achter voorzitter Saskia Harmse staan.

De in Duiven gevestigde kring doet wat ze omschrijft: inwoners uit de streek kunnen er spullen ruilen, maar ook defecte apparaten voor een appel en een ei laten repareren. Er was echter bij één bestuurslid en vier vrijwilligers onvrede over het functioneren van Harmse, die alles naar zich zou toetrekken.

Coup
Harmse zegt dat ze sinds september vorig jaar is beledigd en bedreigd door de bewuste medewerkers. Er zou zelfs hete koffie over haar heen gegoten zijn. Het hacken van de digitale media omschrijft ze als ‘een couppoging’.

Inloop
Woensdag probeerden het boze bestuurslid en twee morrende vrijwilligers verhaal te halen, omdat die dag de wekelijkse inloop is. Na een korte woordenwisseling stonden de ‘coupplegers’ met lege handen, want ze kregen van geen van de aanwezige bestuurders en onbetaalde krachten steun, verklaart Harmse.

PR
De in Duiven wonende Harmse stopt binnenkort overigens als voorzitter. Haar opvolger wordt Rob Meijer uit Loo. Meijer hoopt dat zijn voorganger pr-vrouw wordt. „Omdat Saskia heel bekend is in Duiven en omdat voor haar alle deuren opengaan.”

Liemers