Leden van het buurtpreventieteam van de Duivense wijk Lommerweide checken een stille gang. Foto: Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
Leden van het buurtpreventieteam van de Duivense wijk Lommerweide checken een stille gang. Foto: Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Dankzij deze buurtwacht daalt aantal inbraken van drie per week naar drie per jaar

DUIVEN - ,,Kijk, dit is verdacht. Daar zit iemand op een brommer te niksen.” Henk Bosch schijnt met zijn zaklantaarn. Even wordt het heel stil. Zodra de jongen zich omdraait, loopt Bosch weer verder. ,,Niks aan de hand, hij woont in de buurt.”

8 reacties

 • Joris

  1 jaar geleden
  De jeugd met de 'toekomstvisie' ... bedoel je de kinderen die in welvaart zijn opgevoed en niet met tegenslagen kunnen omgaan en om het minste of geringste in een burn-out raken of bij de eerste de beste tegenslag een PTTS oplopen ?De generatie 'prinsjes en prinsesjes' ?Inderdaad, vroeger waren er wel een aantal zaken beter, niet alles, maar alle vooruitgang is nog geen verbetering. 
 • Joris

  1 jaar geleden
  Blijft een feit dat de Politiek de Politie volledig kapot bezuinigd heeft en de Rechtspraak helemaal niet de zaken aan kan... Dit soort buurtwachten is natuurlijk fijn als extra, maar er zou eigenlijk evengoed een fors aantal agenten bij moeten komen !Geld is er genoeg, zeker als je daders echt goed zou straffen... en daarbij; een beetje Politie-agent kan zijn geld dubbel en dwars terug verdienen, elke dag weer !
 • Maxijazz

  1 jaar geleden
  Lekker uren voor de grens staan voor die ene extra, schei uit, je weet echt niet wat je zegt... Vroeger was alles beter! Moet er nog net niet van overgeven. Wordt ook echt tijd dat mensen die het verleden beter vinden plaatsmaken voor de jeugd met wel toekomst visie, die van aanpakken weten, oplossingen bedenken voor de problemen ipv boven hangen in problemen en overal de ander (lees: gemeenten, overheid, politie, etc) maar de schuld van geven. Wat doe je hier nog?!?
 • Maxijazz

  1 jaar geleden
  De politie kan toch niet héél Duiven controleren? Als het probleem zich klaarblijkelijk verplaatst, heeft u hier bewijs van, dan moeten andere wijken ook dergelijke teams organiseren. Burger participatie, weet u nog! En stop aub met dat gezeur over hoge belasting, de overheid laat je in de steek, bla bla bla, een beter milieu begint bij jezelf. We wonen nu eenmaal in een top 10 land van de wereld, dat kan niet voor niks. Koop een camera, monteer een sensor lamp, kost echt niks meer tegenwoordig. Of organiseer ook een dergelijk initiatief als je het allemaal zo onveilig vindt voelen.
 • Dion Binsbergen

  1 jaar geleden
  En stoppen met al die hoge belastingen betalen, de overheid laat ons in de steek.
 1. Auto's gaan in vlammen op in Geldermalsen
  Play

  Auto's gaan in vlammen op in Geldermal­sen

 2. Osterhaus verbaasd over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaasd over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'

Liemers