Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

De raad heeft gestemd: komst windmolens bij Lathum is een feit

DUIVEN - De bouw van de twee torenhoge windmolens naast de afvalverwerker AVR in Lathum kan beginnen. Dat blijkt na een stemming in de raad; 14 van de 17 raadsleden steunen de komst van de molens. 

De meerderheid van de Duivense raadsleden gaat akkoord met het verlenen van de omgevingsvergunning aan het Waterstaat Rijn en IJssel. Zo kan de bouw van de twee veelbesproken windmolens eindelijk van start gaan. 

Vijf van de zeven aanwezige partijen stemden voor, de PvdA en GroenLinks tegen. ,,We zijn niet tegen het plaatsen van windturbines’’, verklaart GroenLinks raadslid Baltjes. ,,Maar we zijn het niet eens met de manier waarop alles is verlopen. Omwonenden zijn onvoldoende betrokken bij het hele proces en afspraken zijn niet nagekomen.’’ 

PvdA-raadslid Walraven deelt dat sentiment. ,,De participatie is mislukt en laat dat net iets zijn waar wij veel belang aan hechten.’’ Pro Duiven is ook tegen, maar kon wegens afwezigheid niet deelnemen aan de stemming. 

Nu is het afwachten of omwonenden in beroep zullen gaan bij de Raad van State. Dat zal zeker een paar maanden vertraging opleveren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers