Volledig scherm
De actievoerders in Duiven. © Charles Moll/Persbureau Heitink

Demonstratie in Duiven om aandacht voor klimaatverandering te vragen

DUIVEN – Bij de Intratuin en de Ikea in Duiven heeft actiegroep Extinction Rebellion maandagmiddag gedemonstreerd om aandacht te vragen voor het veranderende klimaat. 

Bij de winkels is het op Tweede Paasdag druk met bezoekers en daarom heeft de actiegroep (een sociaal-politieke beweging) deze dag uitgekozen. 

Het ging om een vreedzame actie en de politie hield een oogje in het zeil. De demonstranten zijn op de grond gaan liggen en deden alsof ze dood waren. De groep had ook flyers bij zich.

Extinction Rebellion voert vaker dergelijke acties uit en noemt zichzelf ‘noodzakelijk’. ‘Het politieke establishement heeft gefaald in het beschermen van de mensen tegen vervuiling, het voorkomen van het massale uitsterven van soorten op de aarde en het mogelijke uitsterven van de mensheid in de nabije toekomst', aldus de Nederlandse Facebook-pagina. ‘Daarom moeten we rebelleren om het voortbestaan van burgers en onze natuurlijke wereld te garanderen of we verliezen alles wat we liefhebben.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Drama in Duiven: het droomhuis van Jan en Lenie kwam nooit af
    PREMIUM

    Drama in Duiven: het droomhuis van Jan en Lenie kwam nooit af

    DUIVEN - Jan en Lenie kochten een paar jaar geleden een vrijstaand huis aan de Roodwilligenstraat in Duiven. Het was uitgewoond, vandaar dat ze er niet meteen konden wonen. Jan kluste wat af, het huis kreeg langzaam vorm. ,,Ik heb er ook een beetje getimmerd”, zegt een vriend van de familie, die niet met naam in de krant wil. ,,Zo hebben we een serre bij het huis aangezet. We deden veel samen. Nu kan dat niet meer.”

Liemers