Glasvezel rollen liggen klaar voor de uitbreiding.
Volledig scherm
PREMIUM
Glasvezel rollen liggen klaar voor de uitbreiding. © Jan Ruland van den Brink

Digitale Stad staakt aanleg snel internet in Zevenaar en Duiven: onvoldoende inschrijvingen

ZEVENAAR/DUIVEN - Digitale Stad staakt de aanleg van snel internet in Zevenaar en Duiven. Het bedrijf is in een concurrentiestrijd verwikkeld met Glasvezel Buitenaf, dat inmiddels ook is begonnen met de aanleg van snel internet in Zevenaar en Duiven. 

,,Als wij nu doorgaan, liggen er straks twee kabels in de grond", zegt projectmanager Stephen van Dijk van Digitale Stad. Volgens Van Dijk worden in elk geval 290 woningen aangesloten. Deze huishoudens hebben alleen bij Digitale Stad een contract getekend. Een aantal Zevenaarders zit met een dubbel contract. Hoeveel dat er zijn, is niet bekend.

,,Wie na een jaar zijn contract bij Glasvezel Buitenaf opzegt, kan alsnog van ons netwerk gebruik maken", zegt Van Dijk. ,,Daarvoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.”

Digitale Stad is met name actief in Ooij, onder meer omgeving Slenterweg en Pannerdenseweg. Ook Glasvezel Buitenaf is op Zevenaars grondgebied inmiddels begonnen met de aanleg van snel internet. ,,Van de zotte", vindt Jos Meijer, voorzitter van Dorpsraad Ooij. ,,Je gaat toch ook geen dubbele riolering aanleggen?”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers