Volledig scherm
Angelique van van Deursen met ptss-hulphond Dirk. © Jan Ruland van den Brink

Dit zijn de eerste winnaars van de 'seksueel misbruik awards'

DUIVEN - Angelique van Deursen uit Helmond is een van de eerste winnaars van de Hel(d)en van seksueel misbruik Awards. Die werden donderdagmiddag uitgereikt in cultureel centrum De Ogtent in Duiven.

Van Deursen won in de categorie Goed bezig. Zelf reikte ze ook een prijs uit, in de categorie partner van. Die prijs ging naar haar man, Tonnie van Deursen. Angelique van Deursen werd als kind misbruikt. Haar situatie leek uitzichtloos maar ze kwam er weer bovenop en schreef een boek: Duivelskind.

De Hel(d)en van seksuele misbruik Awards zijn een initiatief van netwerkorganisatie Hulpverlening na seksueel misbruik uit Arnhem. Rondom de uitreiking werd een gala georganiseerd, compleet met rode loper op het Remigiusplein, voor De Ogtent. 

Helden

Door slachtoffers te portretteren als helden, hoopt de organisatie op een positievere toon op de maatschappelijke discussie over seksueel misbruik. Er ligt te veel nadruk op de woede tegen daders, vindt Ivonne Meeuwsen van Hulpverlening na seksueel misbruik. Bovendien worden slachtoffers te veel als weerloos benaderd. ,,Je kunt het overwinnen. Je kunt helen.’’

Het gala werd bezocht door zo'n honderd hulpverleners, slachtoffers en hun vrienden en familie.

Andere winnaars van het gala zijn team Blauwe Maan uit Tilburg (categorie Anders), Usha Marhé (Geheelde Held), hulphond Willy (Anders), Margaret Steeman (Hulpverlener vrijgevestigd) en Marianne Houben (categorie Hulpverlener ggz).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers