Een artist's impression van de nieuwe brug over het Pannerdensch Kanaal.
Volledig scherm
Een artist's impression van de nieuwe brug over het Pannerdensch Kanaal. © Ney & partners + bmd

Doortrekken A15: zó gaat de brug over het Pannerdensch Kanaal eruitzien

GROESSEN - Er komt steeds meer duidelijkheid over hoe de doorgetrokken A15 tussen Bemmel en Duiven/ Zevenaar eruit komt te zien. Aannemersconsortium GelreGroen heeft een voorstel gedaan voor een ontwerp van de brug over het Pannerdensch Kanaal. 

Het ontwerpvoorstel van architect Ney & partners voorziet in een fietspad dat onder de brug komt te hangen. Daarnaast wordt ook nog een wandelpad gecreëerd.

Midden op de brug willen de bouwers een uitzichtpunt maken, waar fietsers en wandelaars kunnen genieten van een vrij uitzicht over de rivier en de uiterwaarden.

In het ontwerp wordt volgens de bouwers rekening gehouden met de natuur. Een voorbeeld hiervan zijn nestgangen voor oeverzwaluwen, die de aannemer wil bouwen in de pijlers van de brug.

Iconisch

Mobiliteitsgedeputeerde Van der Wal van de provincie Gelderland spreekt in een persbericht van een ‘iconische brug, die recht doet aan de belangen van de omgeving’.

Zij laat weten blij te zijn met de eerste tekeningen van de brug, die een nieuwe verbinding moet maken tussen de Liemers en de Betuwe.

Artist's impression van het fietspad onder de brug over het Pannerdensch Kanaal.
Volledig scherm
Artist's impression van het fietspad onder de brug over het Pannerdensch Kanaal. © Ney & partners + bmd

Liemers