Volledig scherm
PREMIUM
Het onderzoek naar de brand duurde vrijdag de gehele dag. © theo kock persfotografie

Drama in Duiven: het droomhuis van Jan en Lenie kwam nooit af

DUIVEN - Jan en Lenie kochten een paar jaar geleden een vrijstaand huis aan de Roodwilligenstraat in Duiven. Het was uitgewoond, vandaar dat ze er niet meteen konden wonen. Jan kluste wat af, het huis kreeg langzaam vorm. ,,Ik heb er ook een beetje getimmerd”, zegt een vriend van de familie, die niet met naam in de krant wil. ,,Zo hebben we een serre bij het huis aangezet. We deden veel samen. Nu kan dat niet meer.”

Hij kijkt met waterige ogen richting de woning, waar zich vrijdag op de bovenverdieping een drama voltrok. De politie kon de identiteit nog niet bevestigen, maar in de buurt en in kennissenkring gaat iedereen ervan uit dat het bewoners Jan, Lenie en hun dochter Leja zijn die dood zijn aangetroffen in hun huis. Burgemeester Jacques Niederer van Duiven kon vrijdag alleen kwijt dat het om ‘een man en twee vrouwen’ ging.

Voor vrienden en familie staat de wereld even stil, terwijl naast hen op nog geen 100 meter de automobilisten op de A12 voorbijrazen. Meerdere brandweer- en politieauto’s staan op het plattelandsweggetje dat naar het uitgebrande huis voert. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers