De Weverstraat in de wijk Vergert in Duiven.
Volledig scherm
PREMIUM
De Weverstraat in de wijk Vergert in Duiven. © Google Streetview

Drie wijken in Duiven en Westervoort moeten van het gas af

WESTERVOORT/DUIVEN - De Mosterdhof in Westervoort en Vergert en Oud-Zuid in Duiven staan op de nominatie om als volgende wijken in de regio van het gas af te gaan. De woningen in deze wijken worden op dit moment verwarmd met aardgas, maar vragen daar relatief veel verbruik voor.

9 reacties

 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Allemaal van het gas af....! kijk het t.v programma Kassa van 11-10--2021 terug....! en zie ...hoor....en huiver hoe men word belazerd als men van het aardgas af gaat....je gaat honderden euro,s meer betalen...! en is het erg koud....moet je op een andere wijze bij verwarmen...! of in de kou blijven zitten...
 • Max Woods

  2 maanden geleden
  Misschien moeten de reaguurders hier zich eerst even verdiepen in de stadsverwarming, de Europese eisen omtrent CO2 uitstoot, we hebben niet alleen een Nederlandse norm maar ook een Europese (dus verbranden van Engels afval in Nederlandse ovens is bijv véél groener dan het storten in Engeland zelf, ja incl transport zelfs moet je nagaan), de electrificatie van vrachtwagens is al begonnen, kijk, het kan niet allemaal in één jaar hè? Goede stap dus wat mij betreft!
 • Catly Bakker

  2 maanden geleden
  Ik koop nog liever een elektrische cv of een cv op waterstof dan dat ik overga op stadsverwarming. Ik woon in zo'n straat en ik bepaal graag zelf hoe warm mijn huis is, betaal dan maar 1 keer voor mijn warme douche en kachel, (afvalophaalkosten + betalen voor warmte die gestookt is uit het afval wat bij ons is opgehaald.) niemand breekt onze tuin open of verbouwt onze meterkast. We koken op inductie en hebben een plintboiler in de keuken. Kleine wijziging dus.
 • Jan Jansen

  2 maanden geleden
  @Adrie van der Horst en het afval uit onze regio moet naar andere provincies...
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  moeten van het gas. hebben de bewoners hierin geen zeggenschap sinds wanneer leven ze daar in een dictatuur.

Liemers