Volledig scherm
© pixabay.com

Drietal vrijgesproken van ontvoeren Duivense wietkweker

DUIVEN - De drie mannen die ervan verdacht werden een 36-jarige wietkweker uit Duiven te hebben ontvoerd, mishandeld en bedreigd zijn daar woensdag van vrijgesproken. Volgens de rechter was er te weinig bewijs tegen het trio, bestaande uit een 29-jarige Pool, een 45-jarige Duitser en een Rotterdammer van 36.

Wel werden ze veroordeeld tot (voorwaardelijke) celstraffen van 2 weken tot zes maanden onder andere voor het runnen van hennepkwekerijen, het stelen van stroom, en heling van een auto.

Wietkwekerij
Ook de 36-jarige wietkweker uit Duiven kreeg een celstraf. Hij werd onder meer veroordeeld voor diefstal, witwassen en het opbouwen in in standhouden van twee wietkwekerijen in Westervoort en Molenhoek. De man moet vier maanden de cel in.

Ontvoering
Tijdens de behandeling van de zaak in november vertelde de man uit Duiven dat hij in 2013 vanuit Roermond ontvoerd was door de Pool en twee anderen. Onder dreiging van een pistool eisten de mannen 25.000 euro. De 36-jarige Duivenaar kon ter plekke 13.500 euro overmaken. Het resterende bedrag zou op een later moment worden overhandigd. Uiteindelijk werd de man in de buurt van zijn woonplaats weer vrijgelaten.

Aangehouden
In december van 2013 werd de Pool, samen met twee anderen, aangehouden. Hij zat op dat moment in een busje in de buurt van de woning van de Duivenaar. In het voertuig vonden agenten bivakmutsen, een rol ducttape en tiewraps. Volgens justitie hadden de drie die spullen bij zich om de Duivenaar een tweede keer te ontvoeren.

Verdachte omstandigheden
„Allemaal leugens”, liet de Pool tijdens de zitting weten. Ook de rechtbank vindt de feiten niet bewezen. Hoewel er volgens de rechter wel sprake was van verdachte omstandigheden.

Liemers