Mogelijke locaties voor windmolens rond Duiven.
Volledig scherm
PREMIUM
Mogelijke locaties voor windmolens rond Duiven. © Marcel Kuster

Duiven en Westervoort wijzen dertien plekken aan voor windmolens

DUIVEN/WESTERVOORT - Windmolens bij de nog aan te leggen verbinding tussen de A12 en de A15 en direct naast de Bult van Putman in Westervoort zijn een serieuze optie. Dat blijkt uit een kaart in een onderzoeksrapport van ingenieursbureau Arcadis, dat in opdracht van de gemeenten Duiven en Westervoort een verkenning deed naar mogelijke locaties voor zonne- en windenergie. 

In totaal zijn er in de twee gemeenten dertien plekken aangestipt voor de realisatie van windmolens. Wel wordt expliciet benadrukt dat de posities van de zogenoemde bolletjes in de kaart ‘indicatief’ zijn. 

,,Het zijn mogelijke locaties, dus de uitkomst kan nog alle kanten op gaan. Of er dertien windmolens komen of één, het ligt allemaal nog open’’, aldus een woordvoerder van beide gemeenten.

Ashoogte van 110 meter

Bij het onderzoek is steeds uitgegaan van een windmolen met een ashoogte van 110 meter die ‘past bij het windklimaat in deze regio’. Arcadis pleit vooral voor het clusteren van windmolens in plaats van slechts één windmolen op een plek, wat een verrommeld en onrustig beeld geeft. 

Onder meer de Groesche Weide en het Looveld vallen daarom af. Er zijn daar enkele plekken waar in theorie een windmolen zou kunnen staan, maar dat zou ten koste gaan van ‘de openheid van Loo’ en het ‘kleinschalige cultuurlandschap rondom Groessen’. 

Quote

Het zijn mogelijke locaties, dus de uitkomst kan nog alle kanten op gaan. Of er dertien windmolens komen of één, het ligt allemaal nog open

Gemeentewoordvoerder
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers