Volledig scherm
PREMIUM
Alle blikjes en PET-flessen uit de statiegeldautomaat in Duiven die vier weken lang bij de ijsbaan heeft gestaan. © Go Clean de Liemers

Duiven is een stuk schoner dankzij statiegeld voor blikjes

DUIVEN - Duiven is een stuk schoner dan vier weken geleden. Met dank aan de statiegeldautomaat voor blikjes en kleine PET-flesjes die bij de ijsbaan in Duiven heeft gestaan. Bijna 9000 blikjes en flesjes zijn ingeleverd. ,,Dat is veel meer dan gehoopt’’, zegt Peggy Blaauw van Go Clean de Liemers.

Wie de afgelopen vier weken een blikje of flesje in de statiegeldautomaat gooide, kreeg een emballagebon voor de Jumbo in Duiven. De opbrengst - 5 cent per blikje of flesje - gaf de supermarkteigenaar als korting op boodschappen. Op een zelfde wijze als statiegeld van grote PET-flessen en bierflesjes worden verrekend met de boodschappen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers