Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Duiven krijgt mogelijk alle nieuwe windmolens en zonneparken, Westervoort wil wel kleinschalig opwekken

DUIVEN/WESTERVOORT - Twaalf windmolens en zeven zonneparken in Duiven, en niks in Westervoort. Dat staat in het voorstel voor de zoekgebieden voor grootschalige opwek van wind- en zonne-energie op het grondgebied van de beide gemeenten.

9 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  12 maanden geleden
  Niet slim... de techniek staat niet stil.Er komen nieuwe energie-opwekkers in combinatie met waterstof - die zijn compact, hebben meer rendement en leveren meer energie.De milieujongens blijven stil staan in zonnepanelen en windmolens - dingen van 10 jaar geleden.Let op mijn woorden... over 15 jaar dan gaan wij de windmolens weer afbreken.In Duitsland gaan ze ermee stoppen.
 • Johann utBroamt

  1 jaar geleden
  de energie transitie is de grootste kolder allertijden en Jan en alleman laat zich hierdoor gek maken.
 • Titus

  1 jaar geleden
  Hoop dat deze twee gemeentes zo verstandig zijn om dat eerste te gaan doen, i.p.v. die  windmolens, die helemaal niet zo milieuvriendelijk zijn als beweerd! Begint al bij de grondstoffen waarvan ze gemaakt worden, transport en onderhoud!  Ze gaan niet langer dan 10-15 jaren mee! 
 • Johann utBroamt

  1 jaar geleden
  nou daar kunnen zij blij van worden. wie zit hier nou op te wachten en daarbij is het geen gezicht al die zonnepanelen verspreidt door het land. Dus stop deze onzin en verzin iets beters dan de vervuiling van het landschap. of is het hier ook al weer geregeld en hoeft men niet meer naar de Raad van State om e.e.a. tegen te gaan. wanneer komt er een andere benaming voor zonneparken het zijn geen parken maar eerder woestijnen van zwarte kunststof panelen.
 • Giesbeek

  1 jaar geleden
  Volgens mij niet, maar dat is niet mijn punt, gaat er meer om dat als je ze plaatst dat je met de omwonenden praat, en niet stopt bij de gemeentegrens.
 1. Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter
  Play

  Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter

 2. Opnieuw hevige rellen en plunderingen in veel steden rond avondklok
  Play

  Opnieuw hevige rellen en plunderin­gen in veel steden rond avondklok

Liemers