Het oude klooster in Duiven Regina Pacis.
Volledig scherm
PREMIUM
Het oude klooster in Duiven Regina Pacis. © Jan Ruland van den Brink

Duiven maakt haast met woningbouw: drie locaties krijgen voorrang

DUIVEN - Door het nijpende tekort aan starters- en seniorenwoningen in Duiven wordt nog binnen een jaar begonnen met de bouw op drie locaties in en om het dorp. Het gaat om de Weidekervel, de Timp en Regina Pacis. De bouw van samen tussen de 50 en 60 woningen op deze drie plekken moet in 2021 beginnen.

Op de middellange termijn heeft Duiven nog veertien bouwlocaties op het oog. Zo wordt ook in Groessen en Loo gekeken naar mogelijkheden om te bouwen.

Duiven besloot al eerder dat er de komende tien jaar 324 nieuwe huizen moeten komen. Te veel jongeren vertrekken namelijk naar elders omdat ze in Duiven, Groessen en Loo geen betaalbaar huis kunnen vinden of laten bouwen. Verder kunnen oudere inwoners niet kleiner gaan wonen vanwege een gebrek aan seniorenwoningen.

Met de versnelde bouw van de woningen op drie locaties, moeten die problemen deels opgelost worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers