Volledig scherm
PREMIUM
Het Remigiusplein in Duiven. © Jan Ruland van den Brink

Duiven maakt het nieuwe centrum af maar zonder ruimte voor winkels

DUIVEN- Het lege grasveld tussen het Remigiusplein en de achterkant van het overdekte winkelcentrum De Passage in Duiven wordt bebouwd. Maar niet zoals bedoeld was met winkels. Het gemeentebestuur kiest voor appartementen, want daar is nu behoefte aan. Niet aan winkelruimte, want inmiddels staat bijna een op de vier winkels leeg.

Toch wil het gemeentebestuur het plan Vitaal centrum Duiven afmaken.  Waarom? ,,Omdat je op het Remigiusplein anders niet lekker zit’’, zegt wethouder Ton Spaargaren. ,,Een plein heeft wanden nodig. Nu is het een tochtgat.’’ Het Remigiusplein is al wel af. Met terrassen en groen.

Lege winkelpanden

Het centrum van Duiven staat er slecht voor. Bijna een op de vier winkelruimtes staat leeg. Daarmee staat Duiven na Rijswijk op plek 2 in de landelijke leegstand top 10. De lege winkelpanden zijn vooral in een vleugel van De Passage te vinden waar tot voor kort Ree-Zo zat. Die is verhuisd naar de nieuwbouw. ,,We hebben geprobeerd om met de beheerder Synthrus Achmea samen te werken’’, zegt Haiko ter Heide, projectleider van Vitaal Centrum Duiven. ,,Eigenlijk zou je van die lege vleugel woningen moeten maken.’’ Spaargaren: ,,Of misschien parkeerterrein. Maar geen winkels meer.’’

Volledig scherm
Nieuwbouw in het centrum van Duiven. © Jan Ruland van den Brink

Synthrus Achmea had daar volgens de twee wel oren naar. ,,Ze waren het met ons eens, maar ze zijn geen eigenaar. Dat is Interpolis. Die heeft ervoor gekozen om het nu niet te doen’’, zegt Ter Heide. ,,Wellicht later.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers