Duiven blijft softdrugs gedogen. ,,Het blowverbod helpt om hinder en overlast door drugs gebruik te voorkomen’’, zei burgemeester Rik de Lange gisteravond in de gemeenteraad.
Volledig scherm
Duiven blijft softdrugs gedogen. ,,Het blowverbod helpt om hinder en overlast door drugs gebruik te voorkomen’’, zei burgemeester Rik de Lange gisteravond in de gemeenteraad. © ANP

Duiven stelt blowverbod in, maar gaat niet actief handhaven

DUIVEN - Duiven gaat geen heksenjacht houden op mensen die wel eens een joint roken. De gemeente stelt weliswaar een blowverbod in maar gaat niet actief handhaven. Blowen wordt net als eerder gedoogd. ,,Het verbod helpt om hinder en overlast door drugsgebruik te voorkomen’’, zei burgemeester Rik de Lange gisteravond in de gemeenteraad.

13 reacties

 • Laurens

  2 jaar geleden
  Kleuterklas niveau van politici. Als er sprake is van overlast van blowers dan reageer je daar als handhavende organisatie op. Ik heb meer last van "gewone" rokers die naast mij staan te roken of bij in en uitgangen van gebouwen of eten op een terras. Gelijke monniken gelijke kappen. Dan dit ook verbieden? Nee. Regelrechte onzin en idd niet te handhaven. Dus een schijnoplossing. 
 • Theo

  2 jaar geleden
  De "gemeente"Duiven is een werkgelegenheidsproject voor pseudo"politici". De schijn van democratie hoog houden terwijl ongeveer alles "geregionaliseerd" is naar de regio Arnhem (+450.000 inwoners volgens het CBS). Het zou de politiek sieren als men eindelijk eens ging snijden in het aantal "bestuurders die niets besturen". Vermoedelijk is dit een generatie"iets Het aantal raadsleden onder de 50 is in de meeste "gemeenten" zeer gering. Een beetje een trieste vertoning, amateurtoneel....
 • Maxijazz

  2 jaar geleden
  Of al die hondenkak die bijna nooit wordt opgeruimd! Zo goor!
 • Arie

  2 jaar geleden
  De zogenoemde besluiten zonder gevolg. Typisch Duiven.
 • karin

  2 jaar geleden
  ze gaan met alles terug krabbelennet als meer controlle bij de oversteek broekstraatnog nooit politie gezien 

Liemers