Volledig scherm
De oplichtingsbrief die inwoners van Duiven hebben ontvangen. © DG

Duiven waarschuwt inwoners voor 'Palingfeest'-oplichter

DUIVEN - Inwoners van de gemeente Duiven die onlangs een brief over ‘Het groote Palingfeest’ hebben ontvangen, moeten daar niets op uitdoen. Het telefoonnummer dat in het huis aan huis verspreide A4’tje staat, moeten ze vooral niet bellen.

Volgens de gemeente gaat het om een oplichtingsbrief.

Taalfouten
In het schrijven staan de nodige taalfouten (onder meer ‘groote’, ‘offerieren’ en ‘vollwassen’). Mensen die de brief hebben ontvangen, worden in de aanhef voor het feest uitgenodigd (‘Wij nodigen u van harte uit’) maar lezen in de eerste zin vervolgens ‘Op ons groote Palingfeest hebben wij u gemist’. Dit staat haaks op elkaar: het feest is blijkbaar al geweest, maar toch worden mensen nog uitgenodigd.

Cadeaus
Iets verderop komt de aap uit de mouw. Omdat de geadresseerden hun cadeaus niet hebben opgehaald, worden zij nogmaals uitgenodigd de geschenken en premies op te halen. Omdat verder nergens staat waar het feest wordt gehouden, zou iemand in de verleiding kunnen komen het telefoonnummer te bellen dat in de brief wordt genoemd, ook al omdat de ‘organisator’ aanmelding vooraf verzoekt. Duiven raadt dit ten zeerste af.

Liemers