Volledig scherm
De politie praat met getuigen na de aanrijding op de Oostsingel (N810). © AS Media

Duiven wil aanpassing kruispunt Oostsingel na dood fietser

DUIVEN - Alle acht de raadsfracties in Duiven vinden dat de kruising Oostsingel-Broekstraat moet worden aangepast. Zij zeggen dit na het ongeval van zaterdagochtend waarbij een 20-jarige fietser uit Giesbeek door een automobilist werd aangereden en overleed.

Over de kruising is al vele jaren discussie. Hoewel het punt met stoplichten is beveiligd, zijn er toch twee dodelijke ongelukken gebeurd. Mede daarom bepleiten de meeste Duivense fracties nu een ongelijkvloerse kruising.

Onderdoorgang
Enkele politici wezen dit jaar nog naar de Oostsingelkruising toen de aanleg van de fietstunnel in de Zuidsingel – een onderdeel van de fietssnelweg tussen Zevenaar en Arnhem – werd besproken. SP, PvdA, GroenLinks en D66 vinden de onderdoorgang in de Zuidsingel te duur en niet op z'n plaats, omdat de veiligheid daar niet in het geding is.

Geen moties
Duiven stelt maandagavond de begroting 2017-2020 vast. PvdA-fractieleider Karel Schols heeft besloten geen moties en amendementen in te dienen. Hij vindt het dodelijk ongeval zo tragisch dat hij alleen op het kruispunt en op hulp in de huishouding voor Wmo'ers wil inzoomen. „Dit zijn de twee echt belangrijke zaken zijn die nu spelen."

Voorgeleid
De 27-jarige Duivense automobilist die ervan wordt verdacht de fietser te hebben aangereden, wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of de man langer vast moet blijven zitten. Duivens verkeerswethouder Ton Spaargaren meldt dat hij snel met de provincie om de tafel wil om over de kruising te praten.

Liemers