Duiven wil acht digitale billboards: GroenLinks zit niet te wachten op ‘scheeuwerige reclame’

De gemeente Duiven wil acht LED-billboards, dat zijn digitale reclameborden, plaatsen in en rond het dorp. GroenLinks en de PvdA zien dat niet zitten. ,,Het dorpskarakter moet behouden worden.’’

DUIVEN - In Duiven ligt een voorstel op tafel om acht buitenreclameborden te plaatsen. Het gaat om vier locaties op bedrijventerrein Nieuwgraaf, twee in het centrum en twee aan de rand van het dorp. 

Er zullen vooral landelijke artikelen of bedrijven op geadverteerd worden. Op de billboards in het centrum en de rand van het dorp is er ook sprake van ‘boodschappen van culturele aard’, zoals een aankondiging voor een evenement. 

GroenLinks is allesbehalve enthousiast over de maximaal 2 x 1,5 meter grote reclameborden. Ze zijn geen voorstander van ‘schreeuwerige reclame’. ,,Bovendien zet dat mensen aan tot koopgedrag wat de duurzaamheid schaadt’’, aldus GroenLinks-raadslid Baltjes.

Ook de PvdA ‘mist nut en noodzaak’ voor de LED-billboards. ,,Het is onze taak om het dorpskarakter te behouden’’, pleit PvdA-raadslid Walraven.

Wethouder Openbare Ruimte Ton Spaargaren benadrukt dat er wel degelijk vraag is naar reclameruimte. De gemeente zal ook stappen ondernemen om hinder te voorkomen. Zo geldt er tussen 22.00 en 07.00 uur een lichtstilte, dan zijn de schermen uitgeschakeld. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers