Foto ter illustratie: een blikvanger.
Volledig scherm
Foto ter illustratie: een blikvanger. © Bert Beelen

Duiven zoekt ideale plek voor ‘blikvangers’

DUIVEN - Waar komen de nieuwe blikvangers in de gemeente Duiven? Waarin passerende fietsers hun afval kunnen werpen. De gemeente en de stichting GoClean de Liemers doen dit najaar onderzoek naar mogelijke nieuwe locaties.

De nieuwe blikmikkers worden op locaties geplaatst waar veel fietsers langskomen. Duiven heeft recent al twee exemplaren geplaatst op de ‘snoeproute’ van en richting het Candea College aan de Eltensestraat. Duiven hoopt zo ter plekke het zwerfafval te verminderen.

Nieuwe blikvangers moeten duurzamer

De gemeente heeft de afgelopen periode tien verouderde blikvangers verplaatst. Ze waren circa twintig jaar oud en voldeden niet meer aan de verwachtingen.  De nieuwe ‘blikmikkers’ zijn duurzamer, opvallender, netter en beter te legen, zo meldt de gemeente. ‘In de oude blikvangers werd met regelmaat afval gedumpt, van volle vuilniszakken tot hout. Door de oude blikvangers te verwijderen, hopen we dat te voorkomen’, schrijft ze.

Onderdeel van aanpak zwerfafval

De blikvangers maken deel uit van de aanpak tegen zwerfafval. Met opruimacties en de aanpak van vervuilde plekken werkt de gemeente met inwoners en GoClean de Liemers aan een schonere gemeente. GoClean bestaat uit een groep milieubewuste vrijwilligers die regelmatig de natuur intrekt om rommel op te ruimen. In Duiven, maar ook in omliggende dorpen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers