Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Duivenaar deelt 120 bedankbonnen uit voor mantelzorgers

DUIVEN - 120 mantelzorgers in Duiven en Westervoort ontvangen binnenkort een bedankbon. Hiervoor hebben initiatiefnemer Edwin Tunnissen, welzijnsorganisatie Mikado en de Duivense ondernemersvereniging ieder zo'n 1.000 euro bijgelegd.

Op deze manier wil Tunnissen de mensen die ouderen of hulpbehoevenden langdurig verzorgen, bedanken voor hun inzet. ,,Mijn vrouw en ik zijn horecaondernemers. Wij zitten zoals vele anderen in een vervelende situatie, maar eerlijk is eerlijk: alleen op financieel vlak’’, zegt Tunnissen.

,,Ondertussen horen we verhalen over mensen die ook nog de zorg van anderen op zich nemen. Wij vinden dat die mensen een extraatje verdienen.’’

Samen met Mikado en MKB Duiven heeft Tunnissen 3.000 euro ingezameld. De cadeaubonnen, ter waarde van 25 euro, worden begin juni door de welzijnsorganisatie uitgedeeld. ,,De medewerkers van Mikado staan in het veld. Zij staan in contact met mantelzorgers en weten wie we met zo'n bon gelukkig kunnen maken’’, zegt Tunnissen. 

Begrip

Mikado ondersteunt zo'n 600 mantelzorgers. Sociaal werker Danka Ribbink weet als geen ander hoe zwaar die groep het heeft. ,,Ik ben ontzettend blij dat ze nu in het zonnetje worden gezet. Iemand langdurig onbetaald verzorgen, is allesbehalve vanzelfsprekend. Vaak beseffen buitenstaanders dat niet. Met deze actie hopen we meer bewustwording en vooral begrip te creëren’’, zegt Ribbink.

,,Daarbij willen we mantelzorgers erop wijzen dat ze opties hebben. Zo kunnen ze bijvoorbeeld via een organisatie af en toe een vrijwilliger inzetten. En dat weten ze vaak niet.’’

Ontvangers kunnen de bedankbon tot eind maart volgend jaar inleveren bij brasserie Een Mooie Dag. ,,Mantelzorgers hebben het vaak heel druk. Zeker als ze nog werken of naar school gaan’’, zegt Ribbink.

,,Precies daarom is een cadeaubon zo'n mooi gebaar. De mantelzorger kan de bon inleveren wanneer het voor hem of haar uitkomt.’’

Quote

Iemand langdurig onbetaald verzorgen, is allesbehal­ve vanzelf­spre­kend

Danka Ribbink, Sociaal werker Mikado

Liemers