Duivens gezin zoekt wanhopig naar vermiste hond (3): 'Hij is deel van de familie'

videoDUIVEN - Het Duivense gezin Hupkes mist een familielid sinds dinsdag 22 mei. Die middag liep hun hond Django weg en sindsdien is de Mechelse herder spoorloos. Het gezin is nu wanhopig op zoek naar het dier. ,,Hij is onderdeel van onze familie’’, zegt baasje Willem Hupkes.

Volledig scherm
De Mechelse herder Django in de tuin bij de familie Hupkes in Duiven. © privéfoto

De herder liep dinsdagmiddag 22 mei weg, achter de boerenfox van de buren aan, om te gaan spelen in één van de weilanden in de buurt. Dat doen de honden vaker, vertelt Hupkes. ,,We wonen aan de Rouvenenstraat, een plek met veel ruimte en uitgestrekte weilanden. De honden kunnen daar heerlijk spelen.’’

Dat doen de dieren graag en altijd komen ze terug naar huis. Behalve die 22ste mei. Waar de boerenfox van de buren wel terugkeert, blijft de 3-jarige reu Django weg. Hupkes: ,,'s Avonds hebben we hem nog gezocht, maar niet gevonden. Ook de volgende dag kwam hij niet thuis.’’

Het gezin heeft in de daaropvolgende dagen met meerdere mensen op verschillende plekken gezocht, maar zonder resultaat. Ook een zoektocht met speurhonden, onder meer in en om de wijk Greffelkamp in Didam waar Django zou zijn gezien, leverde niets op.

Spoorloos

Django blijft daarmee na bijna twee weken nog altijd spoorloos. Het gezin Hupkes geeft de hoop niet op en blijft zoeken naar hun hond. ,,Hij is vanaf dat hij een pup was bij ons, Django is bij ons opgegroeid en een deel van ons gezin. Onze kinderen Esmée van 4 en Levi van 2 zijn erg verdrietig, ze missen hun speelmaatje.’’

Volledig scherm
Een kaartje met de plekken waar Django voor het laatst is gezien. © privéfoto

Om Django terug te vinden heeft het gezin afgelopen weekeinde flyers uitgedeeld op Didam op Stelten. Ook in en om Angerlo hangen die papieren, met de vraag of iemand de herder heeft gezien. De verschillende berichten op Facebook over de vermissing zijn duizenden keren gedeeld.

Daardoor zijn al verschillende telefoontjes binnengekomen, maar daar zat de gouden tip niet tussen. Willem Hupkes hoopt dat die alsnog volgt en dat het gezin hun hond snel weer in de armen kan sluiten. ,,Elk detail kan ons helpen’’, zegt hij.

Mensen die meer weten over de verblijfplaats van de hond of Django hebben gezien, wordt gevraagd het gezin Hupkes te bellen op 06-53704151.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers