Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / Hans van Rhoon

Duivense gezinnen naar voedselbank in Arnhem, maar eigen gemeente betaalt daar niet voor

DUIVEN - De fractie van GroenLinks roept het college van Duiven op om een bijdrage te leveren aan de Voedselbank Arnhem. Wethouder Ineke Knuiman wil het gesprek aangaan, maar geeft aan dat het een beperkte bijdrage zal worden.

31 Duivense gezinnen - ongeveer honderd mensen - maken gebruik van de Voedselbank Arnhem. GroenLinks vindt het daarom niet juist dat de gemeente waar deze gezinnen vandaan komen geen financiële bijdrage levert.

Met uitzondering CDA en VVD steunen alle andere fracties de oproep van de GroenLinks. ,,We vinden dit geen gemeentelijke taak'', zegt Geert-Jan Schrijner van de VVD.

Armoedebestrijding taak gemeente 

Hans Egtberts van D66 beargumenteert dat de bijdrage in het kader van de armoedebestrijding wel degelijk de taak van de gemeente is. Bovendien is de voedselbank een waardevolle tijdsbesteding voor vrijwilligers en wordt voedselverspilling tegengegaan. Als Duivense ondernemingen hun maatschappelijke bijdrage kunnen leveren, dan kan de gemeente dat ook, vinden de partijen die de motie steunen.

Wethouder Ineke Knuiman wil het gesprek aangaan met de voedselbank. ,,Het zal om een beperkte bijdrage gaan gezien de financiële situatie binnen de gemeente'', zegt de wethouder. ,,Maar we moeten zeker onze verantwoordelijkheid nemen.''

De motie komt naar aanleiding van een gelijkaardige oproep aan het college van Westervoort. Ook daar vraagt de raad zich af waarom omliggende gemeenten wel de voedselbank ondersteunen en Westervoort niet. Ook wethouder Raaijman zegt bereid te zijn het gesprek aan te gaan.

Liemers