Volledig scherm
Huisarts Frank Mulling op de bouwplaats waar 't Reinhart verrijst. Foto: DG

Duivense huisartsen en podotherapeut onder één dak

DUIVEN/GROESSEN - De huisartsenpraktijken Mulling en Jongmans gaan met podotherapeut Serrée in een eerstelijnszorgcentrum zitten. Volgend jaar, na de bouwvakvakantie, moet aan de Spoorallee in Duiven 't Reinhart openen.

't Reinhart komt vlak bij de spoorlijn te liggen, onder de nieuwe Duivense wijk De Nieuweling, ten noorden van Groessen en ten westen van de buurtschap Helhoek. „De plek is een compromislocatie, omdat huisartsenpraktijk Jongmans in Groessen zit en ik aan de Eltensestraat in Duiven", zegt Frank Mulling.

Groot pand
De dokters en podotherapie Serrée strijken neer in een 1.600 vierkante meter groot pand. Ze krijgen een plek op de begane grond. Op de eerste verdieping komen zorggerelateerde partners, onder wie psycholoog Snellenburg, diëtist Rianne Mulder en thuiszorgorganisatie STMR. Ziekenhuis Rijnstate neemt met een prikpost en radiologie zijn intrek in het complex.

Maandag werden de eerste palen voor het fundament van 't Reinhart geslagen. De bouwer is aannemersbedrijf Bramer uit Vriezenveen, Van der Schoot Architecten uit Schijndel ontwierp het gebouw.

Liemers