Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Duivense kinderen krijgen les van een echte gymleraar

DUIVEN - Basisschoolleerlingen in Duiven krijgen dit jaar schooljaar les van een echte gymleraar. Zeven basisscholen uit de gemeente Duiven hebben besloten geld dat zij van het rijk krijgen in te zetten voor bewegingsonderwijs. Dat geld is bedoeld voor het verminderen van de werkdruk van de groepsleerkrachten. 

He gaat om de basisscholen Het Veer, Remigius,  De Groene Ring, De Wiekslag, de Kameleon en het Klokhuis in het dorp Duiven en de Bernadetteschool in Loo. De scholen hebben besloten samen vakleerkrachten voor bewegingsonderwijs in te huren. Het gaat om twee gymleraren. Die komen in dienst van de Gelderse Sportfederatie en worden door elke school voor een paar uur per week ingehuurd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verjaardag vieren in de voetbalkantine? Dat mag, maar zonder een biertje
    PREMIUM

    Verjaardag vieren in de voetbalkan­ti­ne? Dat mag, maar zonder een biertje

    DUIVEN - In kantines en dorpshuizen in de gemeente Duiven mag geen alcohol worden geschonken tijdens persoonsgebonden activiteiten zoals verjaardagen. Dit soort feestjes mag echter wél gewoon gehouden worden. Dat heeft de gemeente Duiven expliciet vastgelegd in de nieuwe drank en horecaverordening. Met deze lijst met regels wil Duiven onder meer oneerlijke concurrentie voor reguliere horeca tegengaan.

Liemers