Marloes Heebing en Andries Vuerink van GOClean de Liemers zetten zich samen met andere vrijwilligers in tegen peuken op straat. Op één dag raapten ze 6.500 peuken op.
Volledig scherm
PREMIUM
Marloes Heebing en Andries Vuerink van GOClean de Liemers zetten zich samen met andere vrijwilligers in tegen peuken op straat. Op één dag raapten ze 6.500 peuken op. © theo kock persfotografie

Duivense noodkreet tegen peuken: ‘Je kunt wel blijven opruimen, maar dan blijf je bezig’

DUIVEN - ‘Nu liggen ze hier gewoon weer. Afgelopen zaterdag hebben we op deze plek nog tientallen peuken opgeruimd.’ Gek worden Andries Veurink en Marloes Heebing van rondslingerende peuken in Duiven. Samen met andere vrijwilligers van GoClean de Liemers willen ze het peukenprobleem in het dorp en ver daarbuiten aanpakken. 

9 reacties

 • Johannes

  1 jaar geleden
  Benno je stinkt een uur uit de wind als je rookt en je vervuild dus nu nog. En ik als ex roker die 40 jaar geleden gestopt is omdat ik het toen toch echt te gek begon te vinden ,dat getuigd van voortschrijdend inzicht. Bovendien geef ik een advies en geen bevel of zo iets. Goed lezen is ook een kunst of zou het toch?????
 • ben Wildkamp

  1 jaar geleden
  Johannes Gal En dat zegt een ex roker die zelf mee gedaan heeft aan de vervuiling want daar ging mijn reactie over. Dat het ongezond is dat weet ik zelf ook plus dat ik alleen thuis rook en niet als ik uitga. Dus niemand die er last van heeft. Maar het is en blijft een feit dat ex rokers wel de grootse mond hebben over rokers mr.exroker.
 • Johannes

  1 jaar geleden
  Benno als er een onzin praat is het de roker . Het is ongezond .stinkt maak peukentroep pakjes gooi je gewoon ergens neer enz. Ben zelf een ex roker en van op de ene op de andere dag gestopt al heel wat jaren geleden. ( twee pakjes shag en de nodige pakjes sigaretten per week) Ik kan het alle rokers aanbevelen om onmiddellijk te stoppen ,voordelen gezonder leven niet die stinkrook meer voor je zelf en iedereen in je omgeving en je houd nog geld over ook. Gebruik je gezond verstand .
 • P,A,H Wieggers

  1 jaar geleden
  Als iedere ouder nu eens het goede voorbeeld geeft aan hun kinderen dan hebben al heel veel gewonnen. Neem je eigen rommel mee en gooi niks op straat. Wil je het niet meenemen dan een prullenbak zoeken.
 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Ik rook ook maar gooi nooit peuken op straat en de sigaretten zijn al duur genoeg door de absurde belastingen daar kunnen ze best voor opgeruimd worden en ook alle blikjes en andere rotzooi die op straat gegooid wordt. En boetes uitdelen??? dan moeten er wel BOA's of politie op straat lopen, ik zie zelden waar ik woon dus dat lukt ook niet.