Volledig scherm
PREMIUM
De roltrap van Intratuin Duiven in 2014. © Bart Harmsen

Efteling-gevoel bij Intratuin Duiven: ‘Roltrap populair bij vrouwen’

DUIVEN - Barbecues en tuinmeubilair eruit, kerstbomen en -ballen, Lemax-huisjes en kerstverlichting erin. De opbouw van de kerstshow van de Intratuin in Duiven is in volle gang. 

Elke dag werken dertig tot veertig mensen zich in het zweet om over een maand open te kunnen. ,,Een sprookje is in de maak”, zegt Intratuin bedrijfsleider Gerard Niesink.

De kerstshow van Intratuin telt net als vorig jaar ruim 8.000 vierkante meter. Niesink, sinds 1984 werkzaam bij Intratuin, maakte ze allemaal mee. In jaren 80 klein begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste kerstshows van Nederland.

De bezoekers kijken vanaf de roltrap de eerste verdieping naar honderden bewegende en verlichte figuren en voorwerpen. ,,De roltrap en het miniaturendorp zijn een begrip geworden. De roltrap is vooral populair bij de vrouwen, het miniaturendorp bij de mannen. De kinderen vinden alles prachtig”, vertelt Niesink.

Quote

Dit zijn voor ons de krenten in de pap. Er zijn prachtige bruggen gebouwd. Ik kan niet wachten tot alles af is en rijdt.

Gerard Niesink, Intratuin
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers