Ellens klimaattocht: ‘Dat bewustzijn groeit, ook bij de wegkijkers in de supermarkt’

met video | ellens klimaattochtJournalist Ellen Willems van De Gelderlander loopt vier maanden met hond Mick met veel omwegen van Winterswijk tot Wageningen. Ze wil zien hoe klimaatverandering er van dichtbij uitziet. Honderden reacties van u, de lezer, leverde dat al op. Van mensen die hun mening over het klimaat willen meegeven of op de route ook de deuren openen voor Ellen. Zoals biologische tuinder Matthias Crum in Duiven.

15 reacties

 • Dirk van Dam

  3 weken geleden
  Mooie verhalen en goeie iniatieven, zelf woon ik in een woonwijk en heb mijn huis grotendeels verduurzaamd, maar helaas kunnen niet alle 17 miljoen mensen een eigen volkstuintje hebben, of zelf voorzienend leven of hun woning verduurzamen, moeten ook wel realistiesch zijn en denken, het gaat niet allemaal van vandaag op morgen, maar ik wens iedereen succes met hun goede iniatieven, en dat er iets posietiefs uit komt.
 • heidy althof

  4 weken geleden
  Links geleuter, met de vinger wijzen naar de vervuilende boeren... Maar ondertussen gaan "wij" 2x per jaar met het vliegtuig op vakantie... stedentripjes etc... Nee die uitstoot dat is super voor de natuur🙈 Hoe hypocriet kan je zijn.
 • mark van voren

  4 weken geleden
  Ik woon in een agrarisch gebied, en moet zeggen alles zier er gewoon top uit.
 • Ed Schol

  4 weken geleden
  Kan Ellen niet naar China. China importeerde 85 procent meer kolen dan vorig jaar. Ze bouwen elke maand een nieuwe kolencentrale. Geweldig veel te doen daar voor Ellen.
 • Frans Appel

  1 maand geleden
  Er ontstaat een nieuwe trend in Nederland: je mening opdringen aan een ander. Nou, ik maak zelf wel uit wat ik doe en koop.