Volledig scherm
Koningspaar Eric en Simone Klappers van schutterij Ons Genoegen in Duiven. © schutterij Ons Genoegen in Duiven

Eric Klappers is de nieuwe koning in Duiven

DUIVEN - Eric Klappers is de nieuwe schutterskoning van schutterij Onderling Genoegen uit Duiven. Er waren precies honderd schoten nodig om de houten vogel naar beneden te krijgen. Klappers koos zijn vrouw Simone als koningin. 

De familie Klappers is geen onbekende bij de schutterij in Duiven. Erik is lid van het corps Lee Enfields en een van de trekkers van de werkgroep jeugdbeleid. Simone is vaandeldrager te paard en hun kinderen vendelen bij Onderling Genoegen.

Drie kandidaten

Aan het koningschieten, traditiegetrouw op maandag tijdens de kermis, deden drie kandidaten mee. Naast Klappers waren dat Mark van Loon en Paul Faber. 

Het schuttersfeest in Duiven begon zaterdag met het jeugdkoning(in)schieten. Voor het eerst sinds de start in 2016 heeft de schutterij een jeugdkoningin, Maybrit Bomers. Van de vijf kandidaten schoot zij met het 45e schot het restant van de vogel naar beneden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers