Volledig scherm
PREMIUM
Dominee Christiaan Vos. © Theo Kock

Even niet op vakantie, maar wél een nieuw kerkgebouw

DUIVEN - In de voormalige bibliotheek in het centrum van Duiven realiseert geloofsgemeenschap KerkvoorNu een kerkgebouw dat plaats biedt aan vijfhonderd bezoekers.

Dominee Christiaan Vos durft wel te stellen dat zijn KerkvoorNu bezig is met iets unieks. Daar is weinig tegenin te brengen, want waar voor menig kerk sluiting dreigt of al een voldongen feit is, opent in Duiven een compleet nieuw kerkgebouw. ,,Dat je dit in deze tijd mag neerzetten, is heel bijzonder'', vindt Vos.

De leden van KerkvoorNu gaan op dit moment nog naar de kerk in de aula van het Candea College. Daar streken ze neer nadat hun onderkomen in Zevenaar te klein was geworden, zoals dat eerder ook al gebeurde met de baptistenkerk in Arnhem, waar de oorsprong van deze geloofsgemeenschap ligt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers