Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Fietsmerken nemen nog geen afscheid van leveranciers met illegale Chinezen in Duiven

DUIVEN - Diverse bekende fietsmerken nemen vooralsnog geen afscheid van leveranciers uit China die verdacht worden van uitbuiting van illegale arbeiders. De bedrijven, met vestigingen in Duiven, maken onderdelen voor elektrische fietsen, zoals accu’s.

Quote

Wij verlangen van al onze leveran­ciers dat ze aan de wet- en regelge­ving voldoen

Woordvoerder Cortina

Merken als Cortina, Hollandia, Pelikaan, Rivel en Stella Fietsen willen eerst meer duidelijkheid over de werkomstandigheden bij hun leveranciers. Ze hebben geen aanwijzingen dat de veiligheid van hun elektrische fietsen in het gedrang is.

Accell Group, eigenaar van populaire merken als Batavus en Sparta, geeft geen inhoudelijk antwoord op vragen van deze krant. Duidelijk is dat eerder een veiligheidswaarschuwing is afgegeven voor bepaalde elektrische fietsen van Batavus en Sparta met onder meer een voorwielmotor van Ananda.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers