Volledig scherm
Files in Gelderland. © TomTom

Files op A12 bij Duiven richting Duitsland en A73 richting noorden

NIJMEGEN /DUIVEN - Door ongelukken staan er files op de A12 bij Duiven en de A73 bij Nijmegen. Op de A12 botsten twee auto’s op elkaar in de richting van Duitsland. De linkerrijstrook was daar dicht. Eén auto moest worden afgesleept.

Vanaf knooppunt Velperbroek stond er rond 16.45 uur een ‘monsterfile’ van zeven kilometer. De geschatte vertraging bedroeg maar liefst 84 minuten. Inmiddels (17.05 uur) bedraagt de vertraging zo’n 16 minuten en staat er drie kilometer file.

Op de A73 staan zelfs twee files in dezelfde rijrichting. Tussen Malden en Wijchen heeft het verkeer ongeveer vier minuten vertraging. Iets verderop ter hoogte van Nijmegen-Dukenburg staat vijf kilometer file in de richting van Beuningen door een ongeluk. De linkerrijstrook is daar afgesloten.

De vertraging bedraagt daar grofweg een half uur en de opstopping is zes kilometer lang rond 16.45 uur. Inmiddels zou dat rond 17.10 uur een kwartier vertraging zijn.

🚙🚗 | Ongeval met twee auto's bij Duiven op de #A12 richting Oberhausen. Een moet er weggesleept worden. Linkerrijstrook is dicht. Geeft file vanaf knp. Velperbroek. pic.twitter.com/CvmpGQ3sjC

— Rijkswaterstaat Verkeersinformatie (@RWSverkeersinfo) January 24, 2020

Liemers