Volledig scherm
Marktkoopman Nico Kroon heeft zijn fournituren voor het laatst uitgepakt op de weekmarkt aan de Thuvinestraat. De zaken gaan niet goed genoeg. © Bart Harmsen

Fourniturenman stopt op 'minste markt' Duiven

DUIVEN - Het zit erop voor Nico Kroon. De 68-jarige fourniturenhandelaar stond dinsdagmorgen voor het laatst op de weekmarkt van Duiven.

Dat de in Oss wonende Kroon een punt zet in Duiven, is niet omdat hij het er niet gezellig vond of omdat de klanten nurks waren. „Integendeel. Ik heb hier heel wat vaste klanten. Het probleem is alleen dat Duiven voor wat de omzet betreft de slechtste van de vier markten is waar ik kom. Ik ben nu 68 en heb besloten bij de minste van de vier te stoppen.”

Zes markten
Ooit stond Kroon op zes markten. „Bennekom was de eerste waar het minder werd en die ik eruit deed; nu volgt dus Duiven. Maar ik blijf ondanks mijn leeftijd nog gewoon doorgaan. Op woensdag sta ik in Schoonhoven, op donderdag in Houten en zaterdag ben ik in Alphen aan den Rijn.”

Doorwerken
Hoewel Kroon de pensioengerechtigde leeftijd bereikt heeft, piekert hij er niet over om helemaal een punt zetten. „Ik moet er niet aan denken thuis te gaan zitten. Dat vind ik niks. Nee, laat mij nog maar lekker een jaar of vier, vijf doorwerken, zo lang de gezondheid het toelaat.”

Liemers