Vrachtwagens bij het tankstation aan de Oostsingel in Duiven.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrachtwagens bij het tankstation aan de Oostsingel in Duiven. © Jan Ruland van den Brink

‘Foute’ truckers vaak vrijuit: gemeente Duiven machteloos bij aanpak buitenlandse parkeerovertreders

DUIVEN - Buitenlandse vrachtwagenchauffeurs die zonder vergunning bij tankstation Q8 in Duiven parkeren, komen daar vaak met niet meer dan een waarschuwing mee weg. Onder meer omdat er geen pinapparaat beschikbaar is om de boetes direct te voldoen.

12 reacties

 • TB

  1 jaar geleden
  Heren/dames handhavers, een tip. Bij niet kunnen betalen neemt u de sleutel en/of het rijbewijs in bewaring, niet in beslag, dat is juridisch niet juist. Ik garandeer u dat de betrokken chauffeur naar centrum Duiven rent om te pinnen, gepast betaalt en u krijgt er een kerstpakket bij! Dat had u toch ook zelf kunnen verzinnen?
 • SlimmeSjakie

  1 jaar geleden
  Dus heb je alleen een probleem in Duiven als je uit Nederland, Duitsland, Belgie of Zweden komt. En dat noem ik nou discriminatie. Of oneerlijke concurrentie.En ja, ik weet ook wel dat veel buitenlandse chauffeurs voor een appell en een ei rijden. Maar ook de NL chauffeur verdient geen dikke boterham.
 • Henk Roeffen hwe

  1 jaar geleden
  Ik merk dat veel mensen een rare gedachten hebben over die truckers. Ik heb zelf door Europa gereden. Het is iedere avond een zoeken naar parking. Het is echt een ramp in Nederland duitsland en België. Verder van huis is het makkelijker en passen ze parkeerplaatsen aan. Ik snap die jongens wel. Zitten ook voor hun gezin langs de weg. Lekker oordelen vanuit een luie stoel met alle gemakken om hun heen. Lijken zo wel beesten maar dat zijn ze niet. Zijn gewoon hard werkende mensen....
 • Heino

  1 jaar geleden
  Voor ongeveer zes tientjes per maand huur je al een mobiel pinapparaat. Bij het uitschrijven van één boete heb je die kosten al terug. Waar een wil is is ook een weg maar het lijkt erop dat politici, ambtenaren en "handhavers" uit Duiven NIET de wil hebben!!!
 • Joost

  1 jaar geleden
  Duiven KAN wel handhaven, maar WIL kennelijk niet. Een pinapparaat is zo aangeschaft en betaald zichzelf terug. En tot die tijd: wielklem erop en betalen op t gemeentehuis. Doe even praktisch!
 1. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

 2. Dit is waarom de Britse variant alle alarmbellen af laat gaan
  Play

  Dit is waarom de Britse variant alle alarmbel­len af laat gaan

Liemers