Volledig scherm
Gevelisolatie. © Pixabay

Foutje kost woningstichting Vivare drie ton: aanvraag voor subsidie was twee dagen te laat

DEN HAAG/ARNHEM - Woningstichting Vivare kan fluiten naar 300.000 euro subsidie die twee dagen te laat is aangevraagd. Dat heeft de Raad van State bepaald. Vivare wilde daarmee 106 huurhuizen in de Bloemenwijk in Duiven opknappen.

Met het geld zouden de woningen worden geïsoleerd. Maar de aanvraag voor de subsidie kwam twee dagen te laat binnen bij het ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Resultaat was een afwijzing van het ministerie. 

‘Onduidelijkheid’

Vivare zei dat er onduidelijkheid was over de uiterste termijn waarop de aanvraag binnen had moeten zijn. Bovendien zei de woningstichting te handelen op advies van een adviesbureau van het ministerie. Maar bewijs daarvoor is er volgens de Raad van State niet en dus is het beroep afgewezen. 

Alsnog geïsoleerd

Voor de huurders maakt de uitspraak geen verschil; de huizen zijn twee jaar geleden alsnog volgens plan geïsoleerd. Volgens een woordvoerder van Vivare zijn er door het mislopen van de subsidie geen projecten vertraagd of in gevaar gekomen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers