Rik de Lange.
Volledig scherm
PREMIUM
Rik de Lange. © BartHarmsen

Gemor in Duiven om tonnen wachtgeld voor oud-burgemeester: ‘Hij heeft ervaring genoeg’

DUIVEN - Rik de Lange is al een kleine drie jaar geleden opgestapt als burgemeester van Duiven. Tijd voor iets anders, zei hij bij zijn aftreden in 2019. Sindsdien komt hij niet aan de bak, maar ontvangt hij wel wachtgeld, tot ergernis van de grootste politieke partij. ,,Ik solliciteer op talloze functies.”

16 reacties

 • Frans Appel

  1 maand geleden
  Afspraak is afspraak. Alleen wel jammer dat de met mij gemaakte afspraken in het verleden aangaande mijn pensioen gewoon van tafel geveegd worden. (stoppen met 65 bv)
 • Hargo van Schalen

  1 maand geleden
  te erg voor woorden. Nederland schreeuwt om arbeidskrachten, dus aan het werk zou ik zeggen!
 • petra damme

  1 maand geleden
  ceciel hij was zo goed dat hij bij de oude werkgevers wel kon beginnen. nou zo goed was hij niet ,want het ging niet door. een gewone werknemer die ontslag neemt krijgt niets . jij heb zelf ontslag genomen. maar de hogere banen krijgen wachtgeld. en dat moet stoppen. ga anders de kranten rond brengen krijg je mooi start geld van 1000 euro
 • rina maassen-hazeleger

  1 maand geleden
  Iemand die zelf opstapt zou geen wachtgeld mogen krijgen.
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  @Ceciel, het is maar net maar niet hoe kieskeurig je bent. Ofwel je wil eigenlijk niet meer werken en dan vertel je gewoon dat je zogenaamd niets kunt vinden. Ofwel je hebt wel fatsoen en accepteert een andere baan (en ja, die zijn er genoeg als je wilt, ook al ben je 63), daarmee help je de belastingbetaler en de maatschappij en je wordt er zelf niet slechter op (bij een lager salaris t.o.v. wachtgeld, krijg je het verschil nog steeds aangevuld).

Liemers