Volledig scherm
De zilvergrijze Range Rover staat bij knooppunt Velperbroek in de vangrail van de afrit van de A12. © Roland Heitink

Gestolen Range Rover na wilde achtervolging klem op Velperbroek (video)

ARNHEM - Een 34-jarige man uit Alphen aan den Rijn heeft zich donderdagmiddag met de politie op de hielen klemgereden op de afrit van de A12 richting knooppunt Velperbroek bij Arnhem. Even daarvoor had hij met hoge snelheid over bedrijventerrein Centerpoort-Noord in Duiven gescheurd.

De man werd bij Ede door de politie gezien terwijl hij rond 15:00 uur over de A12 richting Duitsland reed. Omdat de Range Rover die hij bestuurde als gestolen stond geregistreerd, werd de man gesommeerd te stoppen. Hij ging er echter vandoor.

Ontwijken
De tocht leidde naar Duiven, waar hij de afslag nam naar het bedrijventerrein. Op een filmpje uit Duiven is te zien hoe hij daar keert op het bedrijventerrein, een vrachtwagenchauffeur moet ontwijken die probeert de politie te helpen door zijn vrachtwagen midden op de weg te zetten om vervolgens weer richting snelweg te rijden.

Vangrail
Vanaf Centerpoort-Noord is de 34-jarige weer richting Arnhem gereden om zich vervolgens in het drukke verkeer bij Velperbroek vast te rijden. De man is daar niet door de politie klemgereden, aldus een woordvoerder. Wel heeft hij de vangrail geraakt.

Verhoor
De Alphenaar zit vast voor verhoor. Of hij de Range Rover ook gestolen heeft is niet duidelijk. De auto is in beslag genomen.

Op Dumpert verscheen donderdagavond een filmpje van de achtervolging over de Impact op bedrijventerrein Centerpoort-Noord in Duiven, geschoten vanuit het pand van Autoschadebedrijf Ap Jansen BV.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers