Volledig scherm
Van links af: Peter Haima, Wenny en Hans Hogeweg, en Harold Appelo. © DG

Groen lintje voor redders park Steenderens

DUIVEN/WESTERVOORT - Wenny en Hans Hogeweg, Harold Appelo en Peter Haima zijn een groen lintje rijker.

De Westervoorters kregen de onderscheiding zaterdagmiddag omdat zij Park Steenderens voor grootschalige kap en snoei behoed hebben.

GroenLinks
Het groene lintje is een initiatief van GroenLinks. De partij reikt de decoratie landelijk uit aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor natuur en milieu. Ciska Wobma, secretaris van de Liemerse GroenLinksafdeling, speldde het viertal het lintje op in het theepaviljoen in het Duivense Horsterpark.

Kapplan
De Hogewegs, Haima en Appelo leverden zo vakkundig strijd tegen het kapplan van het Westervoortse college van B en W dat wethouder Hans Sluiter op zijn schreden moest terugkeren.

Handtekeningen
De actievoerders zijn voor opknap van het verwilderde park, maar vinden dat de gemeente omzichtiger te werk moest gaan. Ze boden B en W bijna duizend handtekeningen aan en het kwartet werkte een beter plan uit waar de gemeente zich achter kon scharen.

Westervoorts GroenLinksfractieleider Ben Schulte is zeer te spreken over de vier. „Er is dankzij jullie op detailniveau een plan voor Steenderens gemaakt waar iedereen zich in kan vinden.”

Liemers