Juf Arjanne van der Lande in gesprek met haar leerlingen uit groep 8.
Volledig scherm
PREMIUM
Juf Arjanne van der Lande in gesprek met haar leerlingen uit groep 8. © Gerard Burgers

Groepachters in spanning over Cito-toets na thuisonderwijs: ‘Waar is het schooladvies straks op gebaseerd?’

Het belangrijkste jaar van de basisschool moet dit jaar voor een deel vanuit huis. Leerlingen uit groep 8 en hun ouders maken zich zorgen. Wordt het gewenste schooladvies nu wel gehaald?

2 reacties

  • Pim Willemsen

    2 jaar geleden
    Sinds jaren bestaat het leerlingvolgsysteem dat elk schooljaar de vorderingen vastlegt en dat veel belangrijker is dan de CITO toets. CITO toets is een momentopname, en niet meer dan dat. Het Leerlingvolgsysteem is een lange termijn vastlegging. Doe je het als leerling bij de CITO slecht dan is dat helemaal geen ramp.
  • Hennie Brouwer

    2 jaar geleden
    Snap niet dat er zoveel waarde wordt gehecht aan de Citotoets. Leraren kunnen behoorlijk goed inschatten wat de leerling kan. Zo'n momentopname kan alles verknallen. Eigen ervaring. Daarbij voelen de kinderen niet alleen de druk van de toets. Maar ook de ouders die zo streberig zijn dat dit ten koste gaat van het kind. Laat het kind op eigen niveau acteren en niet wat ouders willen/afdwingen. Gun ze de tijd, het plezier in school en leren. Veel belangrijker dan het resultaat van een Citotoets.

Liemers