Volledig scherm
1 van de gebouwde drempels die ervoor moet zorgen dat het waterpeil in de Rijnstrangen stijgt. © Waterschap Rijn en IJssel

Groessen en Loo zeggen nee tegen verdwijnen stiltegebied

GROESSEN/ LOO - Stichting Bewonersoverleg Groessen A15 en Dorpsraad Loo zijn fel tegen het plan om Weide Oude Rijnstrangen niet langer als stiltegebied aan te wijzen. Een wens van het Gelderse college van Gedeputeerde Staten.

De stichting heeft bezwaar gemaakt.

Snelweg
Het Rijnstrangengebied ten zuidwesten van Groessen en Loo krijgt te maken met de A15. De snelweg wordt doorgetrokken en komt met een brug de Liemers in. Daardoor wordt de geluidsoverlast op zo'n 40 procent van het 270 hectare grote stiltegebied te hoog. De provincie wil dit compenseren in de Millingerwaard, door daar een stiltegebied aan te wijzen.

Nog een bezwaar
Het 'nee' van het bewonersoverleg en de dorpsraad – beide spreken namens nagenoeg alle inwoners van beide dorpen – is niet op zich staand. Duiven heeft de laatste hand gelegd aan een eigen bezwaarschrift. Dat heeft naar zeggen van wethouder Sjef van Groningen op punten dezelfde strekking als de zienswijze van beide platforms.

Liemers