Volledig scherm
© ANP

Groessenaar moet de cel in voor ‘insmeren’ stiefdochtertje

GROESSEN/ ARNHEM - De rechtbank in Arnhem heeft maandag een 34-jarige stiefvader uit Groessen veroordeeld tot 20 maanden cel (waarvan 10 voorwaardelijk) wegens het seksueel misbruiken van zijn stiefdochtertje, dat toen tussen de 6 en 8 jaar was. Die straf had de officier van justitie twee weken eerder ook geëist.

De man raakte het meisje intiem aan bij het voorlezen als hij haar naar bed bracht, maar deed dat naar eigen zeggen omdat hij haar daar moest insmeren. Het meisje zou die zorg van haar moeder niet accepteren.

In 2018 vertrouwde de oma van het meisje het niet, toen het meisje begon over pijn en irritatie. ,,Er zit toch niemand aan je plassertje”, had oma gevraagd. ,,Nee, behalve papa dan”, was het antwoord. Daarop deed oma aangifte.

Eerder veroordeeld

De man is zwakbegaafd en is in 2014 ook veroordeeld voor een zedendelict met een minderjarige. De rechtbank stelt als voorwaarde bij het voorwaardelijke strafdeel dat de man zich laat behandelen voor psychische problemen en dat hij zich houdt aan contactverboden of omgangsvormen die jeugdzorginstellingen voorschrijven.

Liemers