Een eerdere editie van HalLooween in Loo.
Volledig scherm
Een eerdere editie van HalLooween in Loo. © theo kock

Halloween in Loo is weer in aantocht: ‘De doodskisten worden al in elkaar getimmerd’

LOO - De griezeltocht vlak voor Halloween in Loo is al enkele jaren een begrip in de Liemers. Zaterdag 26 oktober vanaf 19.00 uur is het weer zover. Zodra de zon onder is, doen 150 tot 200 acteurs er alles aan om bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. 

Voor het vijfde jaar op rij haalt organisator Wout Tiedink (57) alles uit de kast voor ‘HalLooween’. Iedere jaar organiseert hij samen met medeorganisator Janine de Kramer (50) en honderden vrijwilligers een spooktocht door het centrum van Loo. De eerste grote voorbereidingen worden deze week getroffen. ,,De route wordt uitgestippeld en de doodskisten worden in elkaar getimmerd’’, zegt Tiedink. 

De geboren en getogen Looenaar verwacht zo'n 800 bezoekers. ,,Dat waren er vijf jaar geleden nog maar honderd en ze komen tegenwoordig vanuit de hele Liemers. Ik merk echt dat Halloween in opmars is in Nederland’’, aldus Tiedink. 

Griezelen op twaalf locaties

De spooktocht bestaat uit twaalf locaties waar er iets griezeligs op de bezoekers staat te wachten. Op de plattegrond - af te halen bij Zalencentrum Berentsen - staan groene en rode spookjes afgebeeld. ,,De groene spookjes duiden griezelplekken aan die kindvriendelijk zijn. Bij de rode kun je wel verwachten dat er een zombie achter je aan komt met een kettingzaag’’, zegt Tiedink met een onheilspellend lachje. 

Na afloop is er een groot feest in Zalencentrum Berentsen. Daar is warme chocolademerk voor de kinderen en DJ Robin zorgt voor muziek. ,,Het wordt hartstikke leuk. Het is hard werken, maar dat heb ik wel over voor het leukste evenement van het jaar!’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers