Volledig scherm
PREMIUM
Plogging in Duiven. Peggy Blaauw (met 84 op shirt), Mathieu Maanders in de rolstoel, daar naast Wim Jansen (geel shirt) en helemaal rechts Marloes Heebing. Foto: Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Hardlopen en zwerfafval opruimen, dat is plogging

DUIVEN - Hardloopschoenen en een zak. Meer heb je niet nodig voor de nieuwste trend die is overgewaaid vanuit Zweden: Plogging. Het woord is een samentrekking van jogging en plocka, wat oprapen betekent in het Zweeds. 

Hoe vaak kom je niet afval tegen als je gaat hardlopen? ,,Dan lopen je over een prachtig heideveld en dan liggen er flesjes en blikjes’’, zegt Rob Jansen van Loopgroep Fros uit Duiven. Fros staat voor fun running on sunday. ,,Al lopen we tegenwoordig ook op andere dagen in de week. Onze groep is opgericht om mensen te stimuleren om te gaan hardlopen. Samen lopen helpt daarbij.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Buurt Didam: te hoog relaisgebouw pal voor bungalows moet weg

    Buurt Didam: te hoog relaisge­bouw pal voor bungalows moet weg

    DIDAM - Mensen in de buurt zeggen dat ze nooit hebben kunnen zien aankomen dat er pal tegenover hun bungalows een gebouw van 3,5 meter hoog, 12 meter breed en 4,70 meter diep zou komen te staan. Toen de bewoners aan de Pittelderstraat in Didam eenmaal doorhadden wàt Strukton met de vergunning van de gemeente naast het spoor ging bouwen, maakten ze direct bezwaar. Te laat? Het gebouw staat er. ,,Maar het moet weg. Het gaat weg”, zeggen de bezwaarmakers resoluut.

Liemers