Hennepkwekerij met 2.100 planten ontdekt op bedrijventerrein in Duiven

UPDATE / VIDEODUIVEN – Op het industrieterrein aan de Impact in Duiven is dinsdagochtend een hennepkwekerij met 2.100 planten ontdekt. De politie heeft een inval gedaan. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Bij de actie zijn door de politie een bestelbus en een heftruck in beslag genomen. De kwekerij wordt nog ontruimd. ,,We zijn nog aan het onderzoeken wie hier achter zit’’, zegt een woordvoerder. In het pand waren ten tijde van de inval geen mensen aanwezig.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. Daarna werd het pand met een warmtecamera gescand. Eenmaal binnen bleek er een wietkwekerij aanwezig. De stroom daarvoor werd illegaal afgetapt. 

Volledig scherm
De politie heeft een inval gedaan, maar voor zover bekend zijn er nog geen aanhoudingen verricht. © Roland Heitink/ Persbureau Heitink
Volledig scherm
Volgens de politie gaat het om een kwekerij met 1600 planten. © Roland Heitink/ Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers