Het Patersbosje in Duiven in 2007.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Patersbosje in Duiven in 2007. © DG

Het allermooiste bosje van Duiven gaat op de schop

DUIVEN - Het Patersbosje in Duiven gaat op de schop. Rond het gemaal dat in het bosje ligt worden begin maart diverse bomen gekapt. Dit gebeurt voor de start van het broedseizoen, zo meldt een gemeentewoordvoerster.

Voor veel Duivenaren geldt het Patersbosje aan de Kastanjelaan als een van de mooiste plekjes in het dorp. In het historische loofbosje, dat 0,65 hectare telt, komen zeventien boomsoorten en twintig struikachtigen voor.

Diverse vogelsoorten, maar ook egels en veel insecten voelen er zich thuis. Een van de vogelsoorten die er af en toe wordt gezien is de specht.

Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat er een aantal waterleidingen naar het rioolgemaal vervangen moet worden. Het rioolgemaal verpompt het afvalwater naar rioolwaterzuivering De Nieuwgraaf. 

,,Om dat te kunnen doen moeten we bomen kappen in de strook rondom het gemaal. Na het kappen van de bomen vervangen we de rioolwaterleidingen en wordt het Patersbosje gerenoveerd”, zegt een gemeentewoordvoerster.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers