Het ontlasten van de IJsselbruggen ontgaat de weggebruikers van de A12 niet.
Volledig scherm
Het ontlasten van de IJsselbruggen ontgaat de weggebruikers van de A12 niet. © M Kuster

Hoe één gesloten rijstrook voor A12-ellende kan zorgen

DUIVEN - Blue Monday was voor veel gebruikers van de A12 tussen de Duitse grens en Arnhem niet alleen deprimerend, maar ook frustrerend. Ter hoogte van de IJsselbruggen net voor knooppunt Velperbroek was er één rijstrook afgesloten en de maximale snelheid lag op 90 km/h. Het zorgde voor langere files dan normaal gesproken.

25 reacties

 • Titus

  1 jaar geleden
  Geloof jij nog in stammen samenlevingen?  Mensen die in de Achterhoek wonen, moeten ook naar hun werk, net als jij! De weg alleen voor jou vrij zal nooit lukken, al komen er 20 rijbanen bij, hihi!
 • Titus

  1 jaar geleden
  Alles tot zover zoals nodig is gebleken, maar lang niet allen hebben er begrip voor, het korte termijn denken heeft de mensen in de greep, helaas!  Een derde brug zou werkelijk uitkomst bieden, ook op de heel lange termijn!  De Bevolking is in krap 50 jaar verdubbeld, de drukte op de wegen hier verviervoudigd, die brug lijkt erg nodig !
 • Titus

  1 jaar geleden
  Helemaal waar!  Overlast en nog meer files zullen er zijn, maar dit is noodzaak!  Veiligheid moet in het oog gehouden worden, en is waardevol.
 • Mikey

  1 jaar geleden
  De brug die gerenoveerd moet worden is er slecht aan toe, zo slecht dat nu al een rijbaan moet worden afgesloten. Een andere optie is niets doen waardoor het zo goed als zeker is dat de brug bezwijkt. Nu al worden er bijna wekelijks noodreparaties gedaan.Om het werk goed en vakkundig te doen is er een degelijke voorbereiding nodig. En er is veel meer nodig dan een likje verf.
 • wimke

  1 jaar geleden
  Vertel eens iets nieuws. Als alle rijstroken open zijn staat er iedere dag al mega files.Ook wij in de Achterhoek en Liemers betalen (wegen)belasting, mogen we dan ook normaal daar gebruik van maken. Investeren in ontsluiting van deze regio moet prioriteit nummer 1 zijn. Aan het werk daar achter jullie bureau.
 1. Auto rijdt voortuin in en vlucht weg met ander voertuig
  Play

  Auto rijdt voortuin in en vlucht weg met ander voertuig

 2. Relschoppers gooien met stenen, glas en fakkels bij stadion De Vijverberg
  Play

  Relschop­pers gooien met stenen, glas en fakkels bij stadion De Vijverberg

Liemers