Volledig scherm
PREMIUM
Het Remigiusplein in Duiven is nog voor het zomerseizoen een horecazaak rijker. © Jan Ruland van den Brink

Holle kies in centrum Duiven eindelijk opgevuld: Remigiusplein krijgt er horecazaak bij

DUIVEN - Er is een oplossing gevonden voor de invulling van de lege panden aan het Remigiusplein in Duiven. De helft van het beschikbare aantal vierkante meters wordt verhuurd aan de lokale horeca. De rest mag supermarkt Lidl gebruiken om uit te breiden. ,,Er zijn alleen maar winnaars.’’

Daarmee komt er een einde aan de jarenlange leegstand in het centrum van Duiven. Een win-winsituatie. Zo omschrijven alle betrokken partijen de nieuwe invulling van de lege panden aan de achterzijde van de Lidl. 

,,Het is een hele charmante oplossing. Het centrum zal weer bruisen’’, zegt Chris van de Ven, directeur van het Duivens cultureel centrum De Ogtent. Hij opent samen met de uitbaters van brasserie Een Mooie Dag het nieuwe café op de omstreden plek achter de supermarkt. 

,,We staan te popelen om eraan te beginnen. We hebben zelfs al een naam bedacht, maar die houd ik nog even onder de pet’’, zegt Van de Ven met een knipoog.  

Quote

Het streven is om voor het zomersei­zoen de genoemde horeca open te hebben

Woordvoerder Lidl
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers