Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Huizen in de Liemers steeds duurder: ‘Mensen maken zich niet meer druk om 20 duizend euro meer’

INTERACTIEVE KAARTDUIVEN/ WESTERVOORT - De gemiddelde verkoopprijs van een koophuis in de Liemers is in 2019 met bijna 8 procent gestegen naar ruim 2,5 ton. In 2018 lag de gemiddelde verkoopprijs nog op een iets meer dan 240.000 euro.

De duurste woningen staan in de gemeente Montferland, mensen die hun oog hebben laten vallen op een huis in Zevenaar zijn het goedkoopst uit. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

,,Het gemiddelde geeft een erg goed beeld van de huizenprijzen op dit moment’’, zegt Arjan Bloemink van Gaba Makelaardij met vestigingen in Zevenaar, Westervoort en Arnhem. ,,In de regio Liemers vinden enorm veel transacties plaats. Hoe meer transacties, hoe beter het beeld.’’

Quote

Mensen willen graag een huis, daardoor maken ze zich niet meer zo druk om 10 of 20 duizend euro meer

Arjan Bloemink, Gaba Makelaardij

De cijfers spreken boekdelen voor Bloemink: er is een woningkrapte. Hij vindt dat de woningvoorraad opgevuld moet worden, zodat er aan de enorme vraag kan worden voldaan. ,,Vooral mensen uit steden als Arnhem trekken deze kant op.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers