Volledig scherm
Curling is één van de favoriete wintersporten in Duiven. De ijsbaan trok mede vanwege dit spelletje weer meer bezoekers. © Jan Ruland van den Brink

IJsbaan Duiven gaat weer over 100.000 bezoekers heen

DUIVEN - Hoeveel bezoekers de ijsbaan in Duiven hebben bezocht? Rob Vissers, een van de initiatiefnemers, kan het niet vertellen. ,,We zijn de tel kwijt geraakt. We hebben dit jaar meer abonnementen en schaatskaartjes dan vorig jaar verkocht. Toen waren er ruim 100.000 bezoekers. Nu gaan we daar ruimschoots overheen.’’

Omdat de ijsbanen in Arnhem en Zevenaar dit jaar niet open waren, trok de baan in Duiven veel schaatsers uit die plaatsen. ,,En onze Duitse oosterburen weten inmiddels ook de grootste overdekte ijsbaan van Gelderland te vinden’’, zegt Vissers. 

Afgelopen weekend sloot de ijsbaan na vier weken. Inmiddels is de baan bijna afgebroken. Ongeveer 150 vrijwilligers hebben er aan meegewerkt om de Duivense ijsbaan tot een succes te maken. Niet alleen schaatsen was populair, ook curling. In totaal deden er 113 teams mee. ,,Dat zouden er nog veel meer kunnen zijn. Zo groot is de belangstelling. We werken inmiddels met een wachtlijst’’, zegt Vissers.

Prikkelvrij

Een ander succes dit jaar is prikkelvrij schaatsen. Een uur per dag ging het licht en geluid op de ijsbaan uit, zodat ook mensen met autisme, ADHD, niet-aangeboren hersenletsel of epilepsie konden komen schaatsen. Omdat er veelvuldig en dankbaar gebruik van is gemaakt, keert het prikkelvrij schaatsen in 2019 terug op de ijsbaan in Duiven.

Met de opbrengst van de ijsbaan hebben meer dan vierhonderd minimagezinnen uit de Liemers een kerstpakket mogen uitzoeken. In dat pakket zaten ook voldoende vrijkaarten en consumptiebonnen, waardoor deze kinderen ook lekker hebben kunnen schaatsen in de kerstvakantie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers